Liever straight-to-the-point jouw wensen bespreken?
Plan een gratis videogesprek in
Arrow icon CTA

Coaching

Als eigenaar, marketeer, socialmediamanager, content creator of communicatiemedewerker kan het lastig zijn om te blijven groeien in de snel veranderende (online) wereld. Want met een planning vol werkzaamheden en de doelgroep die zich met de dag verplaatst, is up-to-date blijven vaak erg lastig. Er komen steeds meer nieuwe tools, methodes, middelen en strategieën. En juist daarom is het fijn om gecoacht te worden. Content inhoudelijk, over jouw online structuur of misschien wel iets waar alleen jij mee stoeit.
Jezelf of je team blijven ontwikkelen met coaching on the job
Met coaching on the job, coachen we jou of je team. Samen zetten we een ijzersterk leerplan op om jouw content(-marketing) doelen te behalen. Op afstand of digitaal. We zoomen in en krijgen haarscherp waar de kansen en obstakels liggen. Welke kennis of kunde mis je nog? En hoe kunnen we jouw hoofdoel(len) meetbaar en behapbaar opstellen? Met wekelijkse sturing (zoals check-momenten en korte reflecties) zitten we kort op de bal en sturen we bij waar nodig.

Onze aanpak

Nulmeting

Waar sta je op dit moment? En waar wil je naartoe? In een korte, informele sessie leer je jouw coach kennen, bespreek je jouw doelen en zetten jullie de allereerste stappen voor jouw (GROW) leerplan. Je krijgt inzichtelijk waar je staat en welke stappen je nog moet zetten om een betere versie van jezelf te worden.

Ready, set? Go!

Met een haarscherp leerplan op papier, hebben we antwoord op wat je morgen, volgende week en volgende maand moet gaan doen om je leerdoel te behalen. Nu is het tijd om dit ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Op de vaste afgesproken momenten spreken we elkaar en blikken we terug op de week daarvoor. We maken je progressie inzichtelijk met een reflectieformulier op papier.

De finish

De afgelopen weken heb jij of je team gewerkt aan je leerplan. Samen kijken we of we jouw meetbare doelen kunnen afvinken en of je de juiste kennis en kunde hebt die jij of je team aan het einde van deze periode wilde hebben. Hierna reflecteren op wat goed en minder goed ging en bepalen we of we een nieuw leerplan gaan opstellen voor de volgende periode.

Samenwerkingen

Merken die al gebruik maken van onze diensten